JABŁKA NA SZARLOTKĘ

Od 20 lat robię ten przepis na szarlotkę i jestem bardzo z niego zadowolona.Bez różnych udziwnień i dodatków.Taki jest najlepszy.
 
2 kg.jabłek
1 szkl.cukru
2-3 goździki
2 ziarna ziela angielskiego
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jabłka obrać i pokroić w kostkę,włożyć do garnka,dodać goździki i ziele ang.smażyć.Po rozpadnięciu się jabłek dodać cukier,wymieszać i dalej smażyć jeszcze kilka minut.Włożyć do słoików.Zakręcić i odwrócić dnem do góry.Wystudzić.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s