BURAKI DO SŁOIKA NA ZUPĘ

Przepis na buraczki do zupy robię właściwie na „oko” więc podam tylko produkty a przyprawiać będziecie według swego gustu i smaku.
    
buraki-ugotowane i starte na tarce o dużych oczkach
kwasek cytrynowy do smaku
sól
odrobina cukru
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Buraki gotuję w mundurku,obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach.Posypuję z torebki lekko kwaskiem cytrynowym,solę i dodaję odrobinę cukru jak buraki nie są zbyt słodkie.W tym roku obeszło się bez cukru.Wkładam i ubijamy łyżką buraki do słoika.Zakręcam i pasteryzuję 25 min.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s