DOMOWE LECZO DO SŁOIKA

cukinia
cebula
oliwa z oliwek
czosnek
przecier pomidorowy
papryka czerwona lub  kolorowa
listek laurowy
sól
ziele angielskie
por
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Cukinię obrać,wyciąć gniazda nasienne.Pokroić w kostkę i wrzucić do garnka.Podlewamy 100ml.wody Paprykę umytą i pokrojoną w paski lub kostkę,cebulę pokrojoną w piórka,posiekany czosnek,przesmażamy na oleju,dodajemy przecier pomidorowy ,smażymy chwilę i dodajemy do cukinii.Wsypujemy kilka ziaren ziela angielskiego i kilka  listków laurowych,doprawiamy pieprzem.Dusimy do miękkości warzyw i wkłądamy do słoików.Zakręcamy i pasteryzujemy 25 min.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s