GULASZ Z SERC WIEPRZOWYCH

Chciałabym przeprosić za pomieszanie zdjęć .Mam nadzieję ,że mi to wybaczycie.Już zrobiłam poprawki przy Gulaszu Poleszuckim i wstawiłam zdjęcie ,które pokazuje oryginalne danie.To zdjęcie jest gulaszu z serc wieprzowych ,który tu opis zamieszczę.
 
1 i 1/2 kg.serc wieprzowych
1 łyżka koncentratu pomidorowego
50g.mąki
2 liście laurowe
kilka ziaren ziela ang.
pieprz
majeranek
sól
150g.tłuszczu
200g.cebuli
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Serca myjemy,wyciskamy je w wodzie rękami dla usunięcia zakrzepłej krwi.Zalewamy zimną wodą,dodajemy sól i  powoli gotujemy.Gdy mięso będzie się dogotowywać,dodajemy listek laurowy,ziele angielskie.Miękkie serca wyjąć i pokroić cienko w plasterki.Tłuszcz rumienimy z cebulą i  mąką.Zasmażkę rozprowadzamy wywarem z  serc ,zagotowujemy,mieszamy z pokrojonym mięsem,dodajemy sól,przyprawy i zagotowujemy.Podajemy z ziemniakami.Mi najlepiej smakuje z chlebem.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s