KOMPOT Z JABŁEK Z MIĘTĄ

zalewa:
~~~~~~~~~~~~
1 litr wody
60 dag.cukru
 
jabłka
mięta świeża
~~~~~~~~~~~~~~~~
Zalewę zagotować.Jabłka obrać,wydrążyć,pokroić na połówki.W garnku zagotować wodę i wrzucić na 2-3 min.pokrojone jabłka,blanszować. Jabłka wyciągnąć,wodę wylać.Jabłka powkładać do słoików przetykając miętą.Zalać przygotowaną zalewą .Zakręcić.Pasteryzować 20.min.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s