USZKA W SOSIE ŚMIETANOWO-GRZYBOWYM

 

18.5 g.małych pieczarek
1 mała cytryna
60g.masła
1 zmiażdżony ząbek czosnku
300.ml.śmietany
czarny pieprz
starty parmezan
gałka muszkatołowa
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pieczarki kroimy w plasterki.Ocieramy drobniutko skórkę z cytryny.Topimy masło na średnim ogniu przez 30 sek.Dodajemy czosnek,śmietanę, stratą skórkę z cytryny,świeżo zmielony pieprz i gałkę muszkatołową.Dusimy,ciągle mieszając,na małym ogniu 1-2 min.Mieszamy z startym parmezanem,dusimy dalsze 3min.Wykładamy ugotowane uszka na podgrzane talerze,polewamy sosem,lekko mieszamy,by składniki się połączyły.Podajemy od razu.Smacznego.
 
Świetna alternatywa wykorzystania uszek własnej roboty lub kupnych tortellini.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s