WĘGIERSKA ZUPA Z KAPUSTY

 

1 pierś z kurczaka
1/2 kg.świeżej kapusty
3 łyżki masła
1 litr.rosołu wołowego
3 żółtka
2 łyżki śmietany
sól
pieprz
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
W rosole z wołowiny gotujemy pierś z kurczaka.Robimy na patelni zasmażkę z mąki i masła,dodajemy kapustę posiekaną drobno i zalewamy połową rosołu z wołowiny.Dodajemy sól i pieprz.Wlewamy to wszystko do gara z rosołem wołowym i piersią,mieszamy.Mięso ugotowane z kurczaka wyjmujemy,kroimy w kawałki i wrzucamy z powrotem do zupy.Żółtka roztrzepujemy  w śmietanie i ciągle mieszając wlewamy do gorącej zupy.Mieszamy ,chwilę gotujemy i zdejmujemy z ognia.Smacznego.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s