Dziś u mnie placki ziemniaczane,które podałam z sosem czosnkowo-koperkowym,ale nie na bazie ciężkiego majonezu  tylko śmietany 12%,który naprawdę lepiej smakował niż ten z majonezem.
 
).5 kg.ziemniaków-zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach
1 mała cebula
2 łyżki mąki
1 jajko
sól
pieprz
maggi
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Do utartych ziemniaków dodać jajko,mąkę i przyprawy.Wymieszać .Smażyć na gorącym tłuszczu małe placuszki ziemniaczane.Przygotować sos i nim polać placki.
 
Sos~:
~~~~~~~~
3łyżki śmietany 12%
1 ząbek czosnku -zetrzeć na tarce o małych oczkach np.gdzie trze się ser parmezan
sól
pieprz
posiekany koperek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~Śmietanę wymieszać z czosnkiem i koperkiem .Doprawić solą i pieprzem.Wymieszać.Polać placki.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s