KOMPOT Z JABŁEK Z LIMONKĄ

 

1 kg.jabłek
60 dag.cukru
1 litr wody
limonka -plastry
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Z wody i cukru przygotować syrop.Jabłka obrać,usunąć gniazda nasienne,przekroić na cztery części lub połówki.Jabłka włożyć do słoików i powkładać 2-3 plasterki nie obranej limonki.Wodę zagotować z cukrem i zalać jabłka.Zakręcić i pasteryzować 25 min.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s