SAŁATKA OGÓRKOWA

 

 

5 kg.ogórków
1 i 1/2 kg.cebuli
15 ząbków czosnku
1 litr wody
250 ml.octu
250 ml.oleju
100 g.cukru +moje 2 łyżki cukru( sałatka była lekko wytrawna jak na moje podniebienie)
1 pęczek natki
2-3 marchewki
1 łyżka soli
czarny pieprz świeżo zmielony
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ogórki kroimy w plastry i przekładamy do miski.
Cebulę obieramy i szatkujemy w talarki,a następnie dodajemy do ogórków.Ząbki czosnku obrać ,lekko rozgnieść nożem aby pękły.Marchewkę myjemy,obieramy  i ścieramy na tarce o dużych oczkach.W dużym garnku zagotowujemy wodę z octem,cukrem,pieprzem oraz solą.Studzimy i zalewamy ogórki z marchewką,cebulą,wymieszać dokładnie z posiekaną natką pietruszki.Odstawiamy na 24 godz.Przekładamy do wyparzonych słoików,dopełniamy sokiem z ogórków ,które nam się macerowały i pasteryzujemy 15min.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s