WIEPRZOWINA A’LA RZEŹNIK

 

80 dag.wieprzowiny bez kości np.łopatki
50 g.tłuszczu
120 g.pokrojonego w paski boczku
140 g.posiekanej cebuli
30 g.koncentratu pomidorowego
2 ząbki czosnku roztartego z solą
120 g.obranych pokrojonych w paski korniszonów
1 kieliszek białego wina
sól
pieprz
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Umyte mięso pokroić w paski dł.5 cm.Boczek podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu,dodać cebulę,a gdy uzyska złoty kolor,dodać koncentrat pomidorowy i czosnek.Chwilę gotujemy,dodajemy mięso  i dusimy do miękkości.Pod koniec duszenia dodajemy wino,korniszony i dusimy jeszcze 5 min.Smacznego.

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s