BUNUELOS

PRZEPYSZNE PĄCZUSIE TROSZKĘ INNE NIŻ NASZE-SĄ MAŁO SŁODKIE I BARDZIEJ SMAKUJĄ JAK BUŁECZKA…?SPRAWDCIE SAMI A ZOBACZYCIE…
 
 
JEDNAK CYNAMON DODAJE IM NIETUZINKOWEGO SMAKU.
 
 
3 szkl.mąki
3 łyżki masła
2 łyżki cukru
3/4 szkl.mleka
22 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
olej do smażenia w głębokim tłuszczu
cukier puder wymieszany z cynamonem do posypania pączków
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Masło roztopić,i gdy lekko przestygnie połączyć z mlekiem i jajkami.
W dużej misce wymieszać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.Powoli wlewać masę mleczno-jajeczną i zagarniając ciasto dłonią,wyrabiamy aż będzie gładkie i elastyczne.Odstawiamy na 10 min.W głębokim naczyniu rozgrzewamy olej.Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha(ciasto bardzo się lepi więc można sobie pomóc ,mocząc ręce w zimnej wodzie-lekko bo ciasto się rozpływa)Wrzucać na gorący olej i smażymy ok.1 min. z każdej strony na złoty kolor .Wyjąć łyżką cedzakową i osuszyć z tłuszczu.Przełożyć na talerz i posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.Smacznego.

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s