BOTWINKA DO SŁOIKÓW

 

Bardzo się cieszę ,że mogłam w tym roku zapełnić słoiczki moim ulubionym warzywem-botwinką.Przepis dostałam od mojej siostry Jadzi.Od lat kombinowałam jak zachować smak wiosennej botwinki w słoikach.Przepisy testowałam jak nawiedzona ,i żaden nie sprostał moim skromnym wymaganiom.Chciałam aby przepis był prosty i szybki,bez wielkich nakładów finansowych i fizycznych.I takim jest ten przepis.
 
 
Botwinka-ilość obojętna
 
Podstawowa zalewa:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1 litry wody
0,5 szkl.octu
2-3 łyżki cukru
1 płaska łyżka soli
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Botwinkę umyć i pokroić.Zalewę zagotować.Botwinkę przełożyć do czystych słoików lekko ubijając .Zalać zalewą.Zakręcić słoik.Pasteryzować 15 min.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s