GULASZ POLESZUCKI

1 kg.wieprzowiny bez kości
4-5 suszonych borowików
2 szkl.bulionu
2 szkl. soku z kapusty kiszonej
1 duża cebula
1 łyżka mąki
1 łyżka nasion kminku
sól
pieprz
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Grzyby umyć,namoczyć w wodzie i zostawić na noc.Następnego dnia ugotować,pokroić w paski.Mięso umyć,pokroić w kostkę i gotować w bulionie z dodatkiem soku z kiszonej kapusty i kminku około 40 min.Następnie dodać grzyby i cebulę,przyprawić solą i pieprzem,wymieszać z zimnym wywarem z grzybów,,wlać do mięsa i mieszając gotować,aż sos zgęstnieje.Podawać z ziemniakami lub kaszą i surówką z kiszonej kapusty.Smacznego.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s