MIELONE Z PIRI-PIRI POD KOŁDERKĄ PARMEZANU

Kotlety są naprawdę smaczne a i to odmiana od zwykłego mielonego do obiadu.
50 dag.mięsa mielonego
30 dag.kapusty kiszonej
1 jajko
sos piri-piri
1 duży ząbek czosnku
sól
pieprz
starty parmezan
odrobina  vegety
bułka tarta
smalec
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mielone wymieszać z przyprawami i sosem piri-piri .Dodać zmieloną kapustę kiszoną i rozgnieciony czosnek,jako ,wyrobić.Dodać bułkę tartą,wyrobić.Formować kotlety i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Gdy z jednej strony się usmażą na złoty kolor ,obrócić,posypać startym parmezanem po wierzchu kotleta i przykryć pokrywką.Smażyć na małym ogniu,aż ser się roztopi a kotlet usmaży.Smacznego.

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s