OGÓRKI W KECHUPIE

 

Nieduże ogórki-pokroić w słupki lub krążki,włożyć do słoja ,dodać koperek,gorczycę,ziele ang,czosnek  i pieprz w ziarnkach.Przygotować zalewę.
 
2 litry wody
3 szkl.cukru
4 łyżki soli
16 łyżeczek ketchupu pikantnego
1 szkl.octu 10 %
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Wszystko zagotować i zalewać ogórki w słoiku.Pasteryzować 15-20 min.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s