RACUCHY BANANOWO-JABŁKOWE

  • 1 i1/4 szkl.maki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 jajko
  • 1 szkl.kefiru
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 3 łyżki pokrojonych migdałów
  • 3 jabłka
  • 2 banany
  • 1 łyżka oleju
  • szczypta soli
  • cukier puder do posypania
  • ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,solą i cukrem.
Jajko zmiksować z mlekiem.
Mieszając,dodać powoli składniki sypkie.
Dokładnie wymieszać,odstawić na 30 min.
Jabłka i banany obrać,pokroić w cienkie  plasterki,dodać do ciasta.
Racuszki smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.
Podawać na gorąco oprószone cukrem pudrem,cynamonem i migdałami.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s