RÓŻOWY KOKTAIL

 
2 pęczki rzodkiewek
500g.zimnej maślanki lub kefiru
1/2 cebuli
1,5 cytryny
1 łyżka sosu sojowego
sól
pieprz biały
po łyżce natki lub koperku i szczypiorku
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Rzodkiewki umyć,2 pokroić na cienkie plasterki,resztę w półplasterki.Cebulę posiekać.1 cytrynę przekroić i wycisnąć sok.!/2 kefiru i 1/2 soku z cytryny,półplasterki rzodkiewek,cebulę zmiksować,dodać pozostały kefir,przyprawić solą i białym pieprzem.
Brzegi szklanek zwilżyć resztą soku z cytryny ,obsypać natką lub koperkiem.1/2  cytryny ,co nam została sparzyć, i pokroić w plasterki.Szklanki ozdobić plasterkami cytryny i rzodkiewek (resztę pokroić). Wlać do wysokich szklanek,posypać rzodkiewką i szczypiorkiem.Smacznego.:)
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s