SHOARMA Z SURÓWKĄ

1 kg.piersi kurzych
oregano
vegeta
chili
czosnek granulowany
papryka ostra w proszku
 
Sos
~~~~~~~~~~~~~~~
200ml.majonezu
200 ml.jogurtu naturalnego
oregano
czosnek
 vegeta
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Piersi z kurczaka  myjemy i kroimy w paski ok.2 cm.Przyprawiamy je chili,czosnkiem granulowanym,vegetą,papryką ostrą,oregano.Zalewamy olejem i wmasowujemy w mięso.Dajemy do lodówki na parę godzin aby mięso nam się przemacerowało z przyprawami.Potem smażymy na głębokim oleju .Podajemy z frytkami,sałatką z kapusty pekińskiej i sosem.
 
Sos-majonez mieszamy z jogurtem naturalnym,dodajemy czosnek,oregano,chili,paprykę ostrą,vegetę.wymieszać.
 
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s