SPAGHETTI Z KOLOROWYM LECZO

30 dag.spaghetti
opakowanie mrożonki leczo(ja dałam własnej roboty ze słoika)
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka masła
2 łyżeczki posiekanej zieleniny
4 łyżki kwaśnej śmietany
50ml.bulionu z kurczaka
sól
pieprz.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Cebule i czosnek posiekać.Masło stopić w rondelku ,wrzucić czosnek i cebulę,zeszklić.Wrzucić mrożonkę lub leczo ze słoika,dokładnie wymieszać,smażyć chwilę.Warzywa podlać bulionem,przyprawić solą i pieprzem,dusić na małym ogniu kilka minut.Makaron ugotować al dente.Odcedzić na sicie wyłożyć na talerz.Śmietanę wymieszać z połowa zieleniny.Sos warzywny polać na wyłożony makaron.Polać sosem ze śmietany,i posypać  resztą zieleniny.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s