SZNEKI Z GLANCEM

1/2 kg.mąki
1 kostka masła
50 g.drożdży
3 jajka
1 szkl.mleka
1 łyżka cukru
1 łyżeczka soli
cukier puder
sok z cytryny
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Drożdże połączyć z ciepłym mlekiem.Masło  utrzeć z cukrem,jajkami,dodać mąkę,sól,a na koniec podrośnięte drożdże.Wyrobić ciasto i uformować cienkie wałeczki,zawijać je na kształt „ślimaka”.Pozostawić do wyrośnięcia.Następnie posmarować je z wierzchu mlekiem i ułożyć na wysmarowanej blasze .Piec w piekarniku nagrzanym do temp.230 st.na złoty kolor .Przygotować lukier z cukru i soku z cytryny,utrzeć.Posmarować lukrem przestudzone drożdżówki.Smacznego.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s